Houses & Hills S.r.l. - ITALIAN REAL ESTATE Find your dream property in le Marche English Nederlands Italian
Le Marche

De Marche vormen een prachtige en zeer bijzondere regio in Midden-Italië. De harmonieuze afwisseling van landschappen en territoria zijn overweldigend: de kliffen en grotten, de onvergetelijke stranden, de bergen die zijn uitgerust met faciliteiten voor skiliefhebbers en de heuvels met steden en dorpen met hun eeuwenoude geschiedenis, traditie en kunst karakteriseren allen deze prachtige provincie.

Het heuvel- en bergachtige deel omvat de kuststrook van Senigallia, een badplaats aan de Adriatische Zee die bekend is om zijn lange strook van fijn goudkleurig zand en kristalhelder water. Deze levendige en mondaine badplaats bruist op alle uren van de dag.

Gabicce mare, Pesaro, Fano, Civitanova Marche en San Benedetto del Tronto doen daar niet voor onder, zij zijn de ideale bestemming voor diegenen die willen ontspannen en zonnebaden in één de vele badplaatsen van de Marche. Voor liefhebbers van extreme natuur biedt de Riviera del Conero suggestieve landschappen en ruige stranden, vaak alleen bereikbaar via zee of paden die zich een weg banen door de mediterrane vegetatie.


De Marche kent ook talrijke nationale en regionale parken en WWF-oases: de parken van het Sibillini-gebergte en de Monti della Laga bieden een uniek spektakel voor trekkingliefhebbers. De grotten van Frasassi zouden nooit moeten worden overgeslagen, een bestemming voor toeristen uit heel Europa en van groot speleologisch belang vanwege het karstfenomeen dat aanleiding gaf tot prachtige grotten, waarvan sommige al sinds de prehistorie bewoond werden.

Uitgestrekte boomgaarden en wijngaarden op de Picentijnse heuvels en in de Esino-vallei omringen oude boerderijen waar het mogelijk is om eenvoud en echtheid te herontdekken. Statige huizen of oude pachthuizen die als boerderijen werden gebruikt, vertellen het leven van het verleden en verwelkomen reizigers en toeristen op zoek naar authentieke emoties.

Le Marche